I z b o r n i k :

Kontakt:
Dekanići 10
tel/fax:
01/ 38 85 495
e-mail

Kontakt: admin


Turnir bračnih parova

 


Davne 1986. god. dvojica teniskih zaljubljenika Marijan Liszt i Miroslav Knežević došli su na ideju da pokrenu turnir na kojem bi sudionici bili teniski bračni parovi.

Ta oginalna sportska zamisao uspjela se zadržati do današnjih dana zahvaljujući brojnim tenisačima, bračnim parovima koji na turnir u TK Prečko dolaze ne samo radi natjecanja, nego i zbog međusobnog druženja i prijateljstva.

Turnir ima posebno „obiteljski“ karakter, pogotovo na tradicionalnom subotnjem ručku na veselje i mnogobrojne djece koja su redovna pratnja roditelja - natjecatelja.A nagrade su zahvaljujući sponzorima brojne i raznovrsne: od najvrijednih za najuspješnije parove do simboličnih za sjećanje na sudjelovanje. U svakom slučaju vodimo računa da svaki par nakon turnira kući ponese vrećicu s nagradama. A one vrijednije su razna putovanja avionom (London , Pariz , Rim, Budimpešta), tjedni boravci na destinacijama na Jadranu, vikendi u Opatiji , Bolu itd.

Turnir se održava svake godine u drugom vikendu mjeseca rujna uz uobičajeno sudjelovanje 40 do 50 bračnih parova. Podijeljen je u dvije kategorije natjecatelja, prema starosnoj dobi (naravno muškog člana):
- do 50 godina
- iznad 50 godina.
Za manje uspješne parove (koji brzo ispadnu iz natjecanja) organizira se paralelni utješni turnir koji također donosi vrijedne nagrade najboljima u toj kategoriji.

Zahvaljujući „pjesničkoj duši turnira“ gosp. B. Trbojeviću – Degiju, na turniru se tradicionalno pjeva „službena himna turnira“:

"Prečko, Prečko, / turnir je naših snova
druženje bračnih parova / najljepše naše Prečko
Prečko, Prečko, /kad dunja zamiriše
Prečko, Prečko, /volim te ponajviše…"Powered © 2009-2016 Teniski klub Prečko | Design by D. P.